Islam.nu´s Blogg

Följ oss även via andra Sociala nätverk.

Articles in Category: Övrigt

Angående Âshûrâ' dagen 2015

Vad är Âshûrâ' dagen?

Förträffligheten i att fasta denna dag: Imam Muslim rapporterade att Allahs sändebud (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) blev frågad om att fasta ´Âshûrâ'-dagen. Han sade:

"Det stryker bort [synderna från] det gångna året."

Ibn ´Abbâs (radhiya Allâhu ´anhumâ) berättade att Allahs sändebud (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) fastade ´Âshûrâ'-dagen och befallde att den skulle fastas. [Rapporterad av al-Bukhârî och Muslim]

När är Âshûrâ' dagen 2015?

´Âshûrâ' dagen infaller den 10e Muharram. Beroende på när man skådat nymånen [eller av andra orsaker] så har olika muslimska länder kommit ut med olika dagar för när den 10e Muharram är i år. Enligt vissa länder är det på fredag, och i andra länder är det på lördag.
Om man dock fastar både fredag och lördag så har man utan tvekan fastat den, plus att man fastar en extra dag vilket är sunnah.

Må Allah acceptera från oss alla.

Era bröder på islam.nu

En Eid hälsning

Bismillah. Till våra bröder och systrar i Islam; Må Allah acceptera våra goda handlingar och förlåta våra och muslimernas synder, amin! Vi önskar er alla en välsignad Eid och vill samtidigt passa på att tacka för allt ert stöd, må Allah belöna er alla! Era bröder på Ibn Abbas Centret.

Arafah Dagen

aee3afd0e48ff41512b61430d5224510

Bismillah. Bröder och systrar i Islam! 

Vi vill meddela att 'Arafah-dagen infaller imorgon onsdag den 23/9. 

Den som fastar denna dag blir förlåten för det gångna och kommande årets synder, vilket nämnts i hadithen från profeten [salla Allahu alayhi wa sallam] som finns i Muslim. 

Låt oss inte missa denna otroliga belöning för en dags fasta, må Allah acceptera från oss! 

Du kan se din bönetider för din stad på www.islam.nu där du även hittar mer information om denna dag, Eid och mycket mer! Välkomna in! 

Era bröder på Ibn Abbas Centret.

Veckans poesi!

Veckans poesi!
Vacker poesi av Imam Shafi'i som handlar om hur vi ständigt beklagar vår tid, men det egentligen är vi som bör klandras.
En fin påminnelse för oss alla att sluta vara pessimistiska och bortförklara våra problem, och att vi istället skall ta tag i vår situation och göra det bästa av den.