Den 19:e Ramadan 2020 – De bästa nätterna på året!

Ett inlägg av Yosuf Abdul Hamid -

Den 19:e Ramadan 2020 – De bästa nätterna på året!

Bröder och systrar! Dagarna och nätterna passerar och vi står nu inför de 10 sista dagarna och nätterna i Ramadan. Låt oss avsluta Ramadan på bästa sätt!

De bästa nätterna på hela året är de tio sista under månaden Ramadan. Någon av dess nätter är Laylatul-Qadr, som är bättre än 1000 månader, vilket är ca 84 år! 

Profeten ﷺ sade:

"Den som står upp i nattbön under Laylatul-Qadr med tro och i hopp om belöning får sina tidigare synder förlåtna." [al-Bukhari och Muslim]

Det är alltså en möjlighet för oss att bli förlåtna för våra synder och få enorm belöning! Låt oss ta tillvara på dessa dagar och nätter!

Profeten ﷺ var mer ihärdig i sin dyrkan under de sista tio dagarna och nätterna i Ramadan. Han uppmanade oss att söka efter Laylatul-Qadr under de tio sista nätterna. Den som vägleds till att be och göra goda handlingar under den natten uppnår tusen månaders belöning. Det är alltså en väldig natt!

Låt oss kämpa dessa dagar och nätter som är kvar så att vi hör till dem som dyrkat mycket under Laylatul-Qadr, med bön, dua, dhikr, Koranläsning, välgörenhet med mera. Slösa inte din tid och kasta inte bort denna möjlighet! Se till att inte missa nattbönen under dessa nätter och kämpa för att avsluta Ramadan på bästa sätt! Även om det kan kännas tufft ibland med sena nätter och långa dagar.

Må Allah acceptera från oss alla och förlåta våra synder. Amin!

 

Artiklar

Relaterade inlägg