Den 27:e Ramadan 2020 – Anonym och rik!

Ett inlägg av Yosuf Abdul Hamid -

Den 27:e Ramadan 2020 – Anonym och rik!

Profeten ﷺ sade:

"Allah älskar tjänaren som är gudfruktig, anonym och rik."  [Muslim]

Profeten ﷺ beskrev tjänaren som Allah älskar med följande egenskaper:

1. Gudfruktig.  Han gör det Allah beordrat och håller sig borta från det Han förbjudit. Han strävar i att göra gott och lämna goda spår efter sig, vart han än går. Han tänker på att säga något gott eller vara tyst. Han rannsakar sig själv istället för att peka fingrar på andra. Han gör sitt bästa i att ge alla dess rättigheter. Han utför sin bön i tid, på rätt sätt och i församling när det går. Han fastar i Ramadan och ger av sina pengar och egendom. Han fruktar i att hamna i det förbjudna, han är mån om Allahs gränser.

Låt oss sträva efter denna egenskap och kämpa för att bli gudfruktiga, i Ramadan och efter Ramadan.

2. Anonym.  Vilket innebär att inte framhäva sig själv och inte sträva efter att synas. Hans mål är inte att hans namn skall nämnas eller upphöjas.

Bröder och systrar!  Reflektera över denna egenskap och hur det ser ut idag, inte minst på sociala medier. Bara för att något blivit utspritt betyder inte att det blivit okej.

3. Rik.  Vilket innebär att vara nöjd och att inte be folk om saker. Han tittar inte på vad andra har och förnedrar sig inte framför folk genom att tigga. Han jobbar och kämpar för sin egen försörjning.

Bröder och systrar!  Låt oss rannsaka oss vad gäller dess egenskaper, och ständigt sträva efter att utveckla oss och förbättra oss.  

Må Allah göra oss gudsfruktiga, anonyma och rika, samt skänka oss uppriktighet. Amin.

 

Artiklar

Relaterade inlägg