Ramadan 2021. Del 24 - Ett gott avslut och en välsignad Eid

Ett inlägg av Yosuf Abdul Hamid -

Ramadan 2021. Del 24 - Ett gott avslut och en välsignad Eid

Bröder och systrar i islam! Tack för att ni varit med oss denna månad och vi hoppas att dessa påminnelser gynnat er! Vi hoppas att ni fortsätter vara med oss även efter Ramadan; på våra föreläsningar, hemsidan islam.nu, sociala medier, muslimappen och inom kort hoppas vi att restriktionerna lyfts så att vi kan träffas också.

Kämpa nu för att avsluta Ramadan på bästa sätt och att fortsätta även efter Ramadan. Se till att fortsätta med era nya förbättrade vanor och de fina rutinerna ni kommit in i.

Låt inte shaytan lura er att ta lite ”semester” efter Ramadan eller att ”ta det lugnt” en period. Det är mycket svårare att komma tillbaka till goda vanor när man lämnat dem än att hålla fast vid dem när man kommit in i dem. Minns vad målet och syftet med livet är. Minns att vi befinner oss på denna resa genom detta liv och att detta liv inte är vårt mål eller slutdestination. Var stolta över er själva och var alltid positiva. Se fram emot Allahs belöning när ni gjort goda handlingar och tro alltid gott om Allah! Minns att vi för varje dag kommer närmare vår död och Domedag, och att vi bara får en chans, ett liv. Så gör det mesta och bästa av det.

Imorgon torsdag infaller Eid-ul-Fitr. Vi bör göra det till glädjens dagar där vi knyter släkt- och vänskapsband. Dagar där vi minns Allah och tackar Honom för alla gåvor vi har, att vi blivit vägledda till islam, att vi fått fasta och göra dyrkanshandlingar i Ramadan.

För er som inte kan be i församling på grund av rådande restriktioner går det bra att be hemma. Eidbönen är två böneenheter. Man läser högt i båda enheterna. När man börjar bönen säger man ”Allahu Akbar”  sju gånger, den första inleder man bönen med. När man rest sig upp till den andra enheten säger man ”Allahu Akbar”  fem gånger. Ber man hemma gör man ingen predikan efter bönen.

För mer information om Eid och bönen:
ladda ner Böneboken och boken om  islams och trons pelare

Vi ber Allah att stärka vår tro, övertygelse och förståelse. Må Allah vägleda oss till det Han älskar och är nöjd med. Må Allah förlåta oss våra synder och skydda oss från ondo. Må Allah acceptera från oss alla. Amin!

Vi på islam.nu önskar er alla en välsignad Eid

 

Artiklar

Relaterade inlägg